Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi z kurczaka w cieście piwnym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
czosnek 3 ząbki
olej 15 łyżek
mąka pszenna 1 1/2 szkl
jajko 4 szt
piwo jasne 1/2 butelki
masło 4 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z kurczaka w cieście piwnym

1. Piersi pokroic w szerokie paski. Cebulę i czosnek posiekac, wymieszac z mięsem, przykryc i wstawic do lodówki.
2. Mąkę połączyc z żółtkami, stopionym i przestudzonym masłem, solą, pieprzem i dokładnie wymieszac. Do ciasta dodac piwo (ma powstac gęsta, jednolita masa). Ciasto wstawic na godzinę do lodówki. Następnie dodac ubitą z białek pianę, delikatnie wymieszac. Mięso zanurzac w cieście i kłaśc na rozgrzany olej. Smażyc na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka91 21.10.2012 13:09
coś pysznego
Poison1988 21.10.2012 12:17
Tak jeszcze nie robiłam :) najwyższa pora - super :)
Monika-twin 21.10.2012 05:54
musi byc bardzo smaczne. w takim cieście jadłam dorsza i było extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak