Piersi z kurczaka duszone w marchewce i porach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    2 szt
  • marchewka

    ok 40 dkg
  • por

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • masło

    3 łyzki
  • oregano

    do smaku
  • woda

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka kroimy w kostkę, obsmażamy na maśle, przekładamy do rondla. Zalewamy 1 szklanką wody i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu ok 30 minut.Marchew czyścimy, trzemy na tarce o grubych oczkach, pory kroimy w półplasterki, dodajemy do mięsa , przyprawiamy do smaku i dusimy ok 15 minut mieszając. Podajemy z ryżem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kochanyptysiu 06.03.2011 17:58
zjadlabym je z przyjemnoscia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat