Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi w marynacie paprykowo-musztadowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka
olej 6 łyżek
czosnek 3 ząbki
sól 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
musztarda 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi w marynacie paprykowo-musztadowej

Kroki postępowania

1
Do miseczki przełożyć wszystkie składniki marynaty (czosnek wcześniej przecisnąć przez praskę).
Krok 1 - Piersi w marynacie paprykowo-musztadowej foto
2
Dokładnie wymieszać.

Krok 2 - Piersi w marynacie paprykowo-musztadowej foto
3
Piersi przekroić wzdłuż na połowę lub delikatnie rozbić.
Krok 3 - Piersi w marynacie paprykowo-musztadowej foto
4
Kawałki mięsa dokładnie wysmarować marynatą, odstawić na kilka godzin do lodówki.

Krok 4 - Piersi w marynacie paprykowo-musztadowej foto
5
Po tym czasie przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.

Krok 5 - Piersi w marynacie paprykowo-musztadowej foto
6
Upiec i podawać.
Krok 6 - Piersi w marynacie paprykowo-musztadowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 17.12.2016 17:57
smaczne mięsko
adelajda 17.12.2016 15:52
dobre mięsko
IKrakowianka 17.12.2016 14:55
super mięsko
Konczi 17.12.2016 11:32
Pyszne mięsko :)
bietka 17.12.2016 11:11
smaczne mięsko : )
RenataZ-et 17.12.2016 11:09
bardzo fajna marynata do drobiu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak