Piersi w jarzynce z pieczarkami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka duża

    2 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • pieczarki

    30 dag
  • papryka

    1 szt
  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler korzeniowy

    1/2 szt
  • planta

  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na dno żaroodpornego naczynia kładziemy plantę na to cebulkę pokrojoną w kostkę, piersi z kurczaka pokrojone w kostkę, pieczarki pokrojone w plastry, i mieszamy paprykę cieniutko pokrojoną w paski razem ze startą na tarce jarzynowej marchewką, pietruszką i selerem, tak pomieszane kładziemy na pieczarki, posypujemy przyprawą kucharek i kawałkami masełka.
Dusimy pod przykryciem w piekarniku ok. 1 godz. w temp. 180*C, smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
forgielka 11.04.2011 14:49
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat