Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi kurczaka w torciku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4 sztuki
ser pleśniowy 25 dkg
sok z cytryny 4 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat
natka pietruszki 1 pęczek
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi kurczaka w torciku

Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem, skropić sokiem, oprószyć pieprzem.
Pietruszkę opłukać, drobno posiekać, ser pokroić w cienkie plastry.
Wysmarować naczynie żaroodporne, tłuszczem.
Układać warstwami, mięso, ser, pietruszkę. Ostatnią warstwę, powinien stanowić ser. Na wierzchu, pokroić kawałki masła.
Zapiekać w nagrzanym piekarniku, w temperaturze 200 stopni, około 35 - 40 minut.
SMACZNEGO!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 15.04.2016 13:47
Super danie :)
Ela427 15.04.2016 09:41
smaczne jedzonko
dodi 15.04.2016 08:41
świetny pomysł
Damiano
Damiano 15.04.2016 08:34
smaczny obiadek
jagoda5913 15.04.2016 00:28
super pomysł
MAR3STA 14.04.2016 22:53
Świetne i smaczne danie
ada.la 14.04.2016 22:27
pyszne danie
Bernadeta1 14.04.2016 21:08
Ale tu pyszne jedzonko !
w mojej kuchni 14.04.2016 18:46
same rarytasy do zjedzenia
Konczi 14.04.2016 18:39
Pysznie wygląda - super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak