Piersi indycze z czosnkiem po prowansalsku

Piersi indycze z czosnkiem po prowansalsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ząbki czosnku

    4-5 szt
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Piersi indycze z czosnkiem po prowansalsku

Czosnek przecisnąc przez praskę i utrzec z solą. Umyse i osuszone mięso skropic sokiem z cytryny, natrzec solą z czosnkiem i pbsypac pieprzem i ziołami prowansalskimi. Zawinąc w folie aluminiową i piec w brytfanie w piekarnku nagrzanym do około 200 stopni. Piec około godziny. Przed podaniem pokroic w grube plastry. Danie równie smaczne na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

szajba2 09.05.2011 16:12
można sobie pojeść
Barbara55 25.04.2011 15:30
konkretne
kielcok1 25.03.2011 16:09
musi być dobre
rakow2 05.01.2011 15:27
piersi dobra rzecz
Ela20 04.06.2010 09:33
Bardzo lubię takie proste przepisy.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat