Pierś z patelni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • duża pierś z kurczaka

  • musztarda

    2 łyżki
  • oliwa

  • sól

    1/3 łyżeczki
  • pieprz

    3 szczypty
  • tandori masala

    1/2 łyżeczki
  • sos sojowy

    1 łyżeczka
  • kurkuma mielona

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka należy przekroić na dwie połówki i dokładnie umyć a następnie osuszyć.Nacinamy mięso w kratkę i nacieramy solą, pieprzem, oliwą, kurkumą, przyprawą tandori masala, sosem sojowym i na koniec musztardą. Odstawiamy tak przygotowane mięso do lodówki na około 45 minut. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy pierś na małym ogniu, przekręcając ją co 2 minuty. Pierś jest pyszna, miękka i soczysta.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magda24 04.01.2014 11:03
smaczny obiad
Krzysztof15 04.01.2014 08:18
bardzo lubie
sasanka 04.01.2014 07:27
Bardzo lubię taki filet bez panierki :) a taki na indyjską nutę jeszcze bardziej :)
pawel123 04.01.2014 06:03
robie bardzo podobnie
Rycerz 04.01.2014 00:54
Ciekawa propozycja na marynatę.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat