Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z patelni

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

duża pierś z kurczaka
musztarda 2 łyżki
oliwa
sól 1/3 łyżeczki
pieprz 3 szczypty
tandori masala 1/2 łyżeczki
sos sojowy 1 łyżeczka
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z patelni

Pierś z kurczaka należy przekroić na dwie połówki i dokładnie umyć a następnie osuszyć.Nacinamy mięso w kratkę i nacieramy solą, pieprzem, oliwą, kurkumą, przyprawą tandori masala, sosem sojowym i na koniec musztardą. Odstawiamy tak przygotowane mięso do lodówki na około 45 minut. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy pierś na małym ogniu, przekręcając ją co 2 minuty. Pierś jest pyszna, miękka i soczysta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 04.01.2014 11:03
smaczny obiad
Krzysztof15 04.01.2014 08:18
bardzo lubie
sasanka 04.01.2014 07:27
Bardzo lubię taki filet bez panierki :) a taki na indyjską nutę jeszcze bardziej :)
pawel123 04.01.2014 06:03
robie bardzo podobnie
Rycerz
Rycerz 04.01.2014 00:54
Ciekawa propozycja na marynatę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak