Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z pasztetem i serem od Hamrocyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt.
ser żółty 2 plastry
sól
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
pasztet 2 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z pasztetem i serem od Hamrocyka

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka umyć odkościć przyprawić solą i pieprzem ewentualnie przyprawą do kurczaka.
Krok 1 - Pierś z pasztetem i serem od Hamrocyka foto
2
Na patelni rozgrzać oliwę , wrzucić kurczaka piec z obu stron jakieś15 minut. Następnie nałożyć po plastrze pasztetu zapiekanego.
Krok 2 - Pierś z pasztetem i serem od Hamrocyka foto
3
Na pasztet nałożyć po dużym plastrze sera żółtego , włożyć do nagrzanego piekarnika na 160 stopni na kolejne 15 minut.
Krok 3 - Pierś z pasztetem i serem od Hamrocyka foto
4
można przystroić zieleniną .
Krok 4 - Pierś z pasztetem i serem od Hamrocyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak