Pierś z kurczka w sosie cebulowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 szt
  • cebula

    2 szt
  • kostka warzywna

    1 szt
  • śmietana 30%

    1/2 szklanki
  • masło

    1 łyżeczka
  • czosnek

    1 ząbek
  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i przekrawamy wzdłuż. Kroimy na dwie części i rozbijamy. Solimy do smaku i prószymy mąką. Masło i odrobinę oleju rozgrzewamy. Cebule i czosnek siekamy podsmażamy. Dodajemy mięso w mące i smażymy z obu stron. Podlewamy ok 1 szklanką bulionu warzywnego- dusimy. Kiedy mięso będzie miękkie wlewamy śmietanę 30 mieszamy i podajemy z ziemniaczkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara777 29.09.2013 22:45
proste i dobre;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat