Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczka w sosie cebulowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
cebula 2 szt
kostka warzywna 1 szt
śmietana 30% 1/2 szklanki
masło 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczka w sosie cebulowym

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i przekrawamy wzdłuż. Kroimy na dwie części i rozbijamy. Solimy do smaku i prószymy mąką. Masło i odrobinę oleju rozgrzewamy. Cebule i czosnek siekamy podsmażamy. Dodajemy mięso w mące i smażymy z obu stron. Podlewamy ok 1 szklanką bulionu warzywnego- dusimy. Kiedy mięso będzie miękkie wlewamy śmietanę 30 mieszamy i podajemy z ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara777 29.09.2013 22:45
proste i dobre;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak