Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka ze szpinakiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1/4 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/4 łyżeczki
Tymianek suszony Prymat 1/4 łyżeczki
szpinak mrożony 100 gram
cebula 1/4 sztuki
czosnek ząbki 1 sztuka
sól do smaku 1 szczypta
olej 1 łyżka
olej kokosowy 1 łyżeczka
pomidor kilka plasterków
ser żółty dwa plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka ze szpinakiem

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Smażyć razem na oleju kokosowym.
Krok 1 - Pierś z kurczaka ze szpinakiem foto
2
Filet z kurczaka umyć, podzielić na dwie części i rozbić.
Krok 2 - Pierś z kurczaka ze szpinakiem foto
3
Natrzeć przyprawą do kurczaka, papryką i tymiankiem.
Krok 3 - Pierś z kurczaka ze szpinakiem foto
4
Na patelnię dodać rozmrożony szpinak, lekko posolić i smażyć około 10 minut.
Krok 4 - Pierś z kurczaka ze szpinakiem foto
5
Naczynie żaroodporne posmarować olejem. Układać filety, smażony szpinak.
Krok 5 - Pierś z kurczaka ze szpinakiem foto
6
Dodać dwa plasterki żółtego sera.
Krok 6 - Pierś z kurczaka ze szpinakiem foto
7
Piec w piekarniku rozgrzanym do 190 st. przez około 20 minut.
Krok 7 - Pierś z kurczaka ze szpinakiem foto
8
Pod koniec pieczenia dodać kilka plasterków pomidorów.
Krok 8 - Pierś z kurczaka ze szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cookingangelika 05.02.2017 14:30
super danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak