Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z resztkowym nadzieniem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna sztuka
pulpeciki 4 małe sztuki
żółty ser 50 gram
roszponka 1 garść
czosnek 1 duży ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
Musztarda sarepska Prymat 4 łyżeczki
mąka pszenna do obtoczenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
olej do smażenia
jajko 1 mała sztuka
mleko 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z resztkowym nadzieniem

Kroki postępowania

1
Mięso podzielić na 4 porcje. Pulpeciki (np. takie, które pozostały z obiadu) rozdrobnić.
Krok 1 - Pierś z kurczaka z resztkowym nadzieniem foto
2
Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać do pulpecików.
Krok 2 - Pierś z kurczaka z resztkowym nadzieniem foto
3
Roszponkę umyć, osuszyć, lekko posiekać, dodać do mięsa z serem. Dodać też posiekany czosnek. Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Pierś z kurczaka z resztkowym nadzieniem foto
4
Każdą porcję mięsa rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem...
Krok 4 - Pierś z kurczaka z resztkowym nadzieniem foto
5
...posmarować musztardą.
Krok 5 - Pierś z kurczaka z resztkowym nadzieniem foto
6
Na każdym kawałku mięsa rozłożyć po trochu przygotowanego nadzienia.
Krok 6 - Pierś z kurczaka z resztkowym nadzieniem foto
7
Złożyć na pół, brzegi zabezpieczyć wykałaczkami.
Krok 7 - Pierś z kurczaka z resztkowym nadzieniem foto
8
Jajko rozbełtać, wymieszać z mlekiem.
Krok 8 - Pierś z kurczaka z resztkowym nadzieniem foto
9
Nadziane mięso obtaczać w mące, zamaczać w jajku, a następnie obtaczać w bułce tartej. Kłaść na rozgrzany olej.
Krok 9 - Pierś z kurczaka z resztkowym nadzieniem foto
10
Smażyć na rumiano z obu stron.
Krok 10 - Pierś z kurczaka z resztkowym nadzieniem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jusiaa 31.12.2013 14:41
Bardzo dobre :)
Wojt@s
Wojt@s 07.10.2013 12:05
fajny przepis
Alex_M 04.09.2013 10:17
super! lubię oszczędność w kuchni :)
gosia56 03.07.2013 10:05
napewno pyszne
fotoviderek 30.06.2013 10:53
Pomysł świetny, a efekt doskonały :)
babajaga1969 28.06.2013 18:14
pyszne - lubię takie ekonomiczne przepisy
Janina 27.06.2013 13:31
Fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak