Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kurczaka z porem

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1,5 kg
por 4 sztuki
ser żółty 20 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez 400 ml
śmietana 100 ml
Zioła prowansalskie suszone Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kurczaka z porem

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka płuczemy, kroimy w grubsze kawałki,wykładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.
Krok 1 - pierś z kurczaka z porem foto
2
Posypujemy ziołami, na ziołą wykładamy posiekanego pora.
Krok 2 - pierś z kurczaka z porem foto
3
Mieszamy śmietanę z majonezem, solą i pieprzem. wykładamy na pora.
Krok 3 - pierś z kurczaka z porem foto
4
Posypujemy pieprzem, i startym serem,
Krok 4 - pierś z kurczaka z porem foto
5
zapiekamy w piekarniku w temp 180 stopni ok 60 minut.
Krok 5 - pierś z kurczaka z porem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 03.01.2014 20:10
super połączenie
Rycerz
Rycerz 03.01.2014 20:08
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak