Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z mozzarellą w sosie chili

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
boczek wędzony 2 duże plastry
cebula 1/4 sztuki
mozzarella małe kulki 8 sztuk
Przyprawa do mięs Prymat 2 łyżeczki
Grill przyprawa klasyczna Prymat 2 łyżeczki
olej do smażenia
sos chili pikantno-słodki 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z mozzarellą w sosie chili

Kroki postępowania

1
Każdą pierś z kurczaka naciąć w środku tworząc kieszonki. Oprószyć je w środku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Krok 1 - Pierś z kurczaka z mozzarellą w sosie chili foto
2
Do środka każdej mięsnej kieszonki włożyć po plasterku boczku, po trochu pokrojonej w grube piórka cebuli i po 4 kulki mozzarelli.
Krok 2 - Pierś z kurczaka z mozzarellą w sosie chili foto
3
Brzegi mięsa spiąć wykałaczkami. Nadziane mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać z obu stron obiema przyprawami.
Krok 3 - Pierś z kurczaka z mozzarellą w sosie chili foto
4
Mięso z obu stron zrumienić. Do zrumienionego mięsa wlać szklankę wody, dodać sos chili.
Krok 4 - Pierś z kurczaka z mozzarellą w sosie chili foto
5
Dusić na średnim ogniu pod przykryciem po ok. 10 minut z obu stron. Gotowe mięso podzielić na porcje.
Krok 5 - Pierś z kurczaka z mozzarellą w sosie chili foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 05.07.2015 09:31
pyszne mięsko :)
Sroczka 04.07.2015 17:49
Ależ to mięsko musiało być pyszne.
Bernadeta1 04.07.2015 13:14
na pewno bardzo by mi smakowało takie mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak