Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z mozarella i szpinakiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Filet z piersi kurczaka bez kości 2 Połowy
ser mozarella Pól Op
szpinak mrożony 2 Kostki
oliwa 50 Ml
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 Łyżeczka
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat Szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z mozarella i szpinakiem

Kroki postępowania

1
1. Przygotowujemy marynatę. Oliwę z oliwek mieszamy z przyprawami. Wkładamy do niej ponacinane w poprzek piersi z kurczaka. Marynujemy je około 30 minut. Po tym czasie układamy w naczyniu żaroodpornym lub na tacce do grilla. Pomiędzy przecięcia wkladamy pokrojoną mozarelle , obsypujemy piersi rozmrozonym szpinakiem i polewamy jeszcze reszta marynaty.
Krok 1 - Pierś z kurczaka z mozarella i szpinakiem  foto
2
Tak przygotowaną pierś pieczemy w piekarniku około 25 minut (190st z termoobiegiem ) lub smażymy na grillu na specjalnej tacce.
Krok 2 - Pierś z kurczaka z mozarella i szpinakiem  foto
3
Ja swoją pierś podałam z ryżem i surówką :) palce lizać :)
Krok 3 - Pierś z kurczaka z mozarella i szpinakiem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 15.08.2016 09:22
apetyczne danie
w mojej kuchni 14.08.2016 23:00
dobry obiad
halina17 14.08.2016 20:39
Dobre mięso.
mirosława4 14.08.2016 16:38
smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak