Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z gruszką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2
gruszki 2
miód płynny 1-2 łyżki
ząbki czosnku 2
Przyprawa curry orientalna Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z gruszką

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy wszystkie składniki.
Krok 1 - Pierś z kurczaka z gruszką foto
2
Filety kroimy w poprzek, w taki sposób, aby uzyskać cieńsze kotlety. Następnie smażymy je w niewielkiej ilości rozgrzanego oleju, po 3 minut z każdej strony.
Krok 2 - Pierś z kurczaka z gruszką foto
3

Usmażone filety wyjmujemy na talerz, obsypujemy je posiekanym czosnkiem, przyprawą curry i oblewamy miodem.

Krok 3 - Pierś z kurczaka z gruszką foto
4
Na patelni po smażeniu filetów kładziemy gruszki obrane i pokrojone w czwórki lub ósemki. Posypujemy je pieprzem. Smażymy z każdej strony około minuty.
Krok 4 - Pierś z kurczaka z gruszką foto
5
Pod koniec smażenia gruszek kładziemy na nie wcześniej przygotowane filety. Dusimy pod przykryciem przez 1-2 minuty. Po tym czasie odwracamy i układamy gruszki na filetach. dusimy kolejne 1-2 minuty.
Krok 5 - Pierś z kurczaka z gruszką foto
6
Danie gotowe ! Wykładamy na talerz i podajemy z surówką, pieczywem lub smażonymi ziemniakami. Smacznego !
Krok 6 - Pierś z kurczaka z gruszką foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak