Pierś z kurczaka z gruszką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2
  • gruszki

    2
  • miód płynny

    1-2 łyżki
  • ząbki czosnku

    2
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierś z kurczaka z gruszką foto
Przygotowujemy wszystkie składniki.
Krok 2 - Pierś z kurczaka z gruszką foto
Filety kroimy w poprzek, w taki sposób, aby uzyskać cieńsze kotlety. Następnie smażymy je w niewielkiej ilości rozgrzanego oleju, po 3 minut z każdej strony.
Krok 3 - Pierś z kurczaka z gruszką foto
Usmażone filety wyjmujemy na talerz, obsypujemy je posiekanym czosnkiem i oblewamy miodem.
Krok 4 - Pierś z kurczaka z gruszką foto
Na patelni po smażeniu filetów kładziemy gruszki obrane i pokrojone w czwórki lub ósemki. Posypujemy je pieprzem. Smażymy z każdej strony około minuty.
Krok 5 - Pierś z kurczaka z gruszką foto
Pod koniec smażenia gruszek kładziemy na nie wcześniej przygotowane filety. Dusimy pod przykryciem przez 1-2 minuty. Po tym czasie odwracamy i układamy gruszki na filetach. dusimy kolejne 1-2 minuty.
Krok 6 - Pierś z kurczaka z gruszką foto
Danie gotowe ! Wykładamy na talerz i podajemy z surówką, pieczywem lub smażonymi ziemniakami. Smacznego !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat