Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w mięcie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka ok. 520 g
mięta liście spory pęczek ( świeżej
Pieprz biały mielony Prymat
sól do smaku
oliwa 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w mięcie

Kroki postępowania

1
Piersi oczyszczamy , płuczemy , dzielimy na dwa płaty.
Nacinamy w kilku miejscach i wypełniamy opłukanymi listkami mięty.
Każdy kawałek osobno przekładamy na spory kawałek papieru do pieczenia.
Krok 1 - Pierś z kurczaka w mięcie foto
2
Mięso oprószamy solą i pieprzem.
Każdy polewamy oliwą.
Przekładamy je do osobnych blaszek , lub jednej większej.
Zbieramy papier i zawijamy.
Krok 2 - Pierś z kurczaka w mięcie foto
3
Blaszki wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy ok.15-20 minut w 180 C, a następnie odsłaniamy papier, polewamy mięso sosem od pieczenia .
Pieczemy jeszcze do zrumienienia ok. 10 minut.
Mięso polewamy sosem i chwilę jeszcze zostawiamy w piekarniku.
Podajemy do ziemniaczków.
Krok 3 - Pierś z kurczaka w mięcie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 27.05.2016 21:29
fajne mięsko
IKrakowianka 27.05.2016 20:55
super mięsko
Barbara13 27.05.2016 19:39
Zaskakujące połączenie
Bernadeta1 27.05.2016 18:22
ciekawy smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak