Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kurczaka w marynacie musztardowej z ratatouille
je pomidorów, więc z nich zrezygnowałam i dodałam zastępczo marchewkę.
* Pierś z kurczaka rozbić na równe płaty. Do miski włożyć piersi z kurczaka, dodać wszystkie musztardy, sól oraz pieprz.
* Zamarynować (ja marynowałam ok. 3h)
* Marchew oraz czosnek pokroić w kosteczkę, a cebulę w piórka. Na rozgrzaną oliwę wrzucić marchew, cebulę oraz czosnek, chwilę podsmażyć. Następnie dodać pokrojone w kostkę warzywa: bakłażan, cukinię, papryki. Smażyć aż warzywa będą miękkie. Przyprawić solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
* Pierś z kurczaka smażymy w bardzo tradycyjny sposób:
Maczamy w jajku, następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.