Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w marynacie czosnkowo - musztardowej

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
2 szt
musztarda
3-4 łyżki
Sklep Prymat
czosnek
4-5 ząbków
pieprz
Sklep Prymat
sól do smaku
Sklep Prymat
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Sklep Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Sklep Prymat
tymianek
Zioła prowansalskie suszone Prymat
jajko
2 szt
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w marynacie czosnkowo - musztardowej

Piersi z kurczaka opłukać i pokroić na kotlety. Delikatnie rozbić oraz przyprawić przyprawami. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do musztardy, wymieszać. Następnie musztardą z czosnkiem posmarować z obu stron nasze kotlety, delikatnie skropić oliwą lub olejem i pozostawić na 1-2 godziny.
Po tym czasie kotlety panierujemy w mące i w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z obu stron.
Smacznego))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 02.10.2014 17:15
interesujące mięsko
Gracer 01.10.2014 23:26
Świetny przepis !
asiczekz 01.10.2014 22:45
Muszę wypróbować
Renataj 01.10.2014 21:12
Czosnkowo-musztardowa marynata - moje smaki:)
Megg 01.10.2014 21:05
Przepyszne miesko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak