Pierś z kurczaka w majonezowo-tajskiej marynacie z grilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • filet z kurczaka

    1 duży

Marynata

  • majonez tradycyjny

    2 łyżki
  • śmietana 18 proc

    2 łyżki
  • sos chili

    1 łyżka
  • Czosnek suszony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz kolorowy- MŁYNEK

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierś z kurczaka w majonezowo-tajskiej marynacie z grilla foto
Filet z kurczaka myjemy,osuszamy ręcznikiem papierowym,kroimy na mniejsze dowolne kawałki-nie rozbijamy,wkładamy do miski oprószamy solą i pieprzem kolorowym z młynka do smaku
Krok 2 - Pierś z kurczaka w majonezowo-tajskiej marynacie z grilla foto
W małej miseczce robimy marynatę: Majonez łączymy ze śmietaną wlewamy sos tajski dodajemy czosnek staropolski lu przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku mieszamy zalewamy mięso przykrywamy miskę i wkładamy na 6 godzin do lodówki lub na całą noc.
Krok 3 - Pierś z kurczaka w majonezowo-tajskiej marynacie z grilla foto
Grillujemy na tacce aluminiowej po 10 minut z każdej strony na rozgrzanym ruszcie opalanym węglem drzewnym. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Michał2 04.05.2014 15:15
Moje smaki, bardzo smaczne!
kuklik 04.05.2014 15:15
świetny pomysł na grilową nowość
IZABELA29 04.05.2014 14:34
akurat na sezon
Bernadeta1 04.05.2014 12:52
smaczne kęski kurczaka
Marta1986 04.05.2014 12:39
pysznosci mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat