Pierś z kurczaka w cieście piwnym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 sztuki
  • piwo

    1 szklanka
  • jajko

    1 sztuka
  • mąka

    1 szklanka
  • sól

    do samaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej

    do smażenia
  • chili

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka należy umyć i pokroić w średniej grubości paski. Pokrojone piersi posypać chili i pieprzem. Pozostawić na pół godziny. Piwo wymieszać z mąką, dodać jajko i dobrze wymieszać najlepiej mikserem, żeby nie było grudek, doprawić solą. Ciasto powinno być gęste. Kawałki piersi zanurzać w cieście piwnym i smażyć na głębokim oleju z obu stron do uzyskania brązowego koloru.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aisza1 08.10.2013 10:39
pyszna kolacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat