Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w cieście piwnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
piwo 1 szklanka
jajko 1 sztuka
mąka 1 szklanka
sól do samaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
chili do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w cieście piwnym

Pierś z kurczaka należy umyć i pokroić w średniej grubości paski. Pokrojone piersi posypać chili i pieprzem. Pozostawić na pół godziny. Piwo wymieszać z mąką, dodać jajko i dobrze wymieszać najlepiej mikserem, żeby nie było grudek, doprawić solą. Ciasto powinno być gęste. Kawałki piersi zanurzać w cieście piwnym i smażyć na głębokim oleju z obu stron do uzyskania brązowego koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 08.10.2013 10:39
pyszna kolacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak