Pierś z kurczaka cytrynowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • podwójna pierś z kurczaka

    2 sztuka
  • cytryna

    2 sztuka
  • oliwa

    1/2 szklanka
  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • oregano

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Kurczaka kroimy w kostkę.
2.Przygotowujemy marynatę-sok z cytryn miksujemy z oliwą,dodajemy resztę przypraw.Mieszamy.
3.Przygotowaną marynatą zalewamy kurczaka,dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki na min.12 godzin.
4.Po wyjęciu wkładamy do rękawa i pieczemy ok. 30-40 min.na 180 stopni (góra dół) aż do uzyskania miękkości.
5.Podajemy z sałatą i cżąstkami cytryn.
SMACZNEGO:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (43)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorrota 13.02.2014 19:37
bardzo fajny przepis;)
Wafelek2601 03.01.2014 22:43
Musi być pyszna
Kasia36 12.11.2013 20:35
Ciekawy smak
Motorek 04.10.2013 09:25
musi być smaczna
okrysia 30.09.2013 17:39
SMACZNE TO!
IwonaKa 24.09.2013 00:07
na pewno pyszna
anemon 22.09.2013 20:39
Mocno cytrynowa ta pierś z kurczaka.
Halina14 18.09.2013 08:42
ciekawy smak
berys18 22.08.2013 08:56
super pomysł
pierniczkowo 14.08.2013 14:17
fajna propozycja :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat