pierś z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 sztuki
  • jogurt naturalny

    1 opakowanie
  • goździki

    do smaku
  • imbir

    do smaku
  • gałka muszkatałowa

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - pierś z kurczaka foto
Pierś zamarynować w jogurcie naturalnym z 1/2 szklanki martini, goździkami, imbirem i gałką muszkataową
Krok 2 - pierś z kurczaka foto
Obsmażyć pierś z obydwu stron. Przyprawić solą i pieprzem
Krok 3 - pierś z kurczaka foto
Podawać z bukietem surówek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 30.08.2012 19:14
często widzę marynaty jogurtowe - muszę też tak wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat