Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z indyka -rolada z serem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyczki 1 kg
Pieprz biały mielony Prymat
jaja 3 szt
bułka tarta pikantna 200 gram
ogórki kiszone 7 szt
olej do smażenia 140 g
margaryna 25 gram
ser gouda 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z indyka -rolada z serem

Pierś z indyka po całej szerokości i długości pocięłam w paski .Roztłukłam je trochę . Posypałam przyprawami czosnkiem solą morską pieprzem białym kardamonem mielonym i chili . Zostawiłam tak na 30 minut , aż przeszło . Na prawie całej piersi kładłam ser ogórka kiszonego kawałek i odrobinę margaryny zawijałam . maczałam w jaju i bułce tartej. Najpierw zarumieniłam je z obu stron a potem dusiłam podlewając olejem i wodą . Koło 40 minut :)

pierś z indyczki
ser 10 plastrów
pieprz biały
czosnek granulowany prymat
sól morska do smaku
chili pieprz cayenne prymat szczypta
jaja 3 szt
kardamon mielony szczypta na każdą pierś
bułka tarta 200 gram
ogórki kiszone 7 sztuk
olej do smażenia
margaryna 25 gram

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmakolykiJoanny 18.02.2013 14:19
Składniki bardziej niektóre opisuje i pisze do czego ile i jak a wyżej nie bardzo możną to zrobić .
Kasia35 13.02.2013 08:04
pyszny obiad
ewelinapac 13.02.2013 06:42
fajny przepis bardzo lubie indyka. czemu podajesz dwa razy składniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak