Pierś z indyka nadziewana fetą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

  • feta

  • sól

  • pieprz

  • Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat

  • cukinia

    1 małą
  • papryka

    1 mała
  • pomidor

    1
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierś z indyka nadziewana fetą foto
Pierś z indyka podzielić na mniejsze części i rozbić, natrzeć solą i pieprzem. Na mięso wyłożyć kawałki fety i zawinąć roladkę, zawiązać nitką lub spiąć wykałaczką.
Krok 2 - Pierś z indyka nadziewana fetą foto
Roladki posypać przyprawą do indyka i ugotować na parze. Cukinię i pomidora obrać, wszystkie warzywa pokroić w kostkę i podsmażać na patelni aż staną się miękkie (podlewać wodą), doprawić solą i pieprzem, na koniec dodać koncentrat i wymieszać.
Krok 3 - Pierś z indyka nadziewana fetą foto
smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sylwiagr 17.07.2013 13:30
uwielbiam indyka i fetę ;)
as28 16.07.2013 16:37
mniam mniam
Sylwia26 16.07.2013 15:56
apetycznie wygląda
Konczi 16.07.2013 15:32
pysznie się komponuje - smaczne :)
Aleksandra/Olcia 16.07.2013 15:29
wow fajny pomsyl
Monika-twin 16.07.2013 15:09
fajna forma podania,inna
Megg 16.07.2013 14:47
hmm wspaniałe mięsko!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat