Pierś z ananasem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 sztuka
  • ananas

    2 plastry
  • ser żółty

    4 plasterki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka pokroić na 4 kotlety. Kotlety te potłuc tłuczkiem do mięsa, ale nie za bardzo, żeby mięso się nie porwało. Każdy kotlet doprawić solą i pieprzem.
Plastry ananasa z puszki przekroić na połowę. Na środku każdego kotleta położyć kawałek ananasa i plasterek żółtego sera. Zawinąć brzegi kotleta i połączyć je za pomocą wykałaczki. Tak powstałe \"prawie roladki\" położyć na patelni, dodać odrobinę oliwy i 1/3 szklanki wody. Patelnię przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu ok 20 minut.
Po 20 minutach mięso już nie powinno być surowe, zlać z patelni pozostałą wodę i na jej miejsce wlać pół szklanki soku z puszki po ananasach. Smażyć aż sok zacznie karmelizować się.
Podawać roladki z pięknym słodkim bursztynowym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewaa 11.08.2011 18:46
super
iknkirke 10.08.2011 10:15
mniam
Jolanta40 28.03.2011 09:46
fajnie, że bez panierki
agnieszka214 02.03.2011 08:57
fajne
Katarzyna/kate1980 01.03.2011 20:00
świetnie wygląda
Katarzyna/kate1980 01.03.2011 20:00
świetnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat