Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś pieczona plus ryż plus cukinia

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dania

filet z kurczaka 1 sztuka
pieczarki 100 gram
cebula 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
sól i pieprz do smaku
oliwa do skropienia

dodatkowo

cukinia 10 plasterków
ryż ugotowany 1-2 szklanki
parmezan starty 1/2 szklanki
jajko 1 sztuka
sól do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
Bazylia suszona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś pieczona plus ryż plus cukinia

Pieczarki, cebule, paprykę myjemy, obieramy, kroimy w kawałki, układamy w brytfannie. Piekarnik nastawiamy na 230 stopni. Piersi myjemy, osuszamy, oprószamy solą i pieprzem, polewamy oliwą z oliwek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na 5 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 220 stopni i pieczemy jeszcze 10 minut..
Cuknie obieramy kroimy w plasterki, przyprawiamy do smaku przyprawami. Jajko miksujemy z parmezanem. Płatki kukurydziane rozdrabniamy drobno. Cukinie obtaczamy w jajku a następnie w płatkach kukurydzianych. Smażymy na złoty kolor z dwóch stron.
Przed podaniem warzywa z brytfany mieszamy z ugotowanym ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 08.12.2016 22:50
super mięsko
magdow 08.12.2016 21:59
super przepis !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak