Pierś nadziewana serem i porem w ostrej mieszance

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 szt
  • ser żółty

    50 g
  • por

    4 cm
  • fasolka szaragowa

    6 szt
  • pomidorki cherry

    6 szt
  • cząber

    1/2 łyzeczki
  • sól do smaku

  • mięta świeża siekana

    1 łyżeczka
  • olej do smażenia

    4 łyzki
  • płatki chile

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/2 (wędzona)
  • suszone kwiaty

    1 (lawendy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fileta myjemy osuszamy i nacinamy w nim kieszonkę .
Pora szatkujemy w piórka i zostawiamy troszkę do dekoracji.
Kieszonkę w środku nacieramy solą , ja użyłam morskiej ręcznie zbieranej ,aromat inny niż zwykłej , kwiatami lawendy i cząbrem ,wkładamy łyzeczkę pora na to kawałek sera taki 2cmx4cm , na niego znów pora i spinamy wykałaczką .Piersi nacieramy przyprawami siekaną miętą ,solą ,cząbrem ,lawendą , chille i papryką ,odstawiamy na 2 h . Następnie smarujemy pędzlem całe mięso olejem i pieczemy w piekarniku ok 30 min . Do formy dodajemy też fasolke do dekoracji
Podajemy z puree i dekorujemy .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
msmariusz 01.10.2013 12:17
łał, fajny przepisik
Janina 30.09.2013 12:49
Wspaniałe mięsko;)
msmors 29.09.2013 22:29
świetne danie,
Jadwiga/Jaga85 29.09.2013 21:53
Pyszny obiadek!!!
2milutka 29.09.2013 17:25
podoba mnie się przepis mniam;)
joanna__s 29.09.2013 16:38
Bardzo pysznie wygląda. Aż zgłodniałam.
iwi 29.09.2013 16:13
Pyszne mięsko
Ania321 29.09.2013 14:45
jakie to dobre :)
Sylwia26 29.09.2013 13:22
ślinka leci :)
Joannasz3190 29.09.2013 13:07
Wspaniale się prezentuje :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat