Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filet z kurczaka
2 szt -
ser żółty
50 g -
por
4 cm -
fasolka szaragowa
6 szt -
pomidorki cherry
6 szt -
cząber
1/2 łyzeczki -
sól do smaku
-
mięta świeża siekana
1 łyżeczka -
olej do smażenia
4 łyzki -
płatki chile
do smaku -
Papryka słodka mielona Prymat
1/2 (wędzona) -
suszone kwiaty
1 (lawendy)
Przepis i sposób przygotowania Pierś nadziewana serem i porem w ostrej mieszance
Pora szatkujemy w piórka i zostawiamy troszkę do dekoracji.
Kieszonkę w środku nacieramy solą , ja użyłam morskiej ręcznie zbieranej ,aromat inny niż zwykłej , kwiatami lawendy i cząbrem ,wkładamy łyzeczkę pora na to kawałek sera taki 2cmx4cm , na niego znów pora i spinamy wykałaczką .Piersi nacieramy przyprawami siekaną miętą ,solą ,cząbrem ,lawendą , chille i papryką ,odstawiamy na 2 h . Następnie smarujemy pędzlem całe mięso olejem i pieczemy w piekarniku ok 30 min . Do formy dodajemy też fasolke do dekoracji
Podajemy z puree i dekorujemy .
Komentarze (18)
Załaduj więcej komentarzy (8)