Pierś na parze

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 sztuka
  • sól

  • Bazylia suszona Prymat

  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś kroimy na plasterki lub paski. Mieszamy ze sobą oliwę, 2 łyżeczki wody, sól, pieprz oraz bazylię i tymianek. Tak przygotowaną mieszankę wcieramy w porcje piersi z kurczaka. Układamy je w parowarze i ustawiamy na 30 minut. Podajemy z ryżem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat