Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pierś kurczaka z rukolą

5.0
(6)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Bardzo lubię rukolę na kanapce ale i w innym jedzonku. Więc dodaję do wszystkiego gdzie się tylko da.

Składniki:

Składniki:

pierś z kurczaka
1 sztuka
rukola
2 sztuki
masło
1 łyżka
jajko
2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 szklanka
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
olej
1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka z rukolą

Pierś kurczaka myjemy, osuszamy i oba filety kroimy na połowy. Lekko rozbijamy tłuczkiem i oprószamy solą i pieprzem. Rukolę myjemy, osuszamy, obrywamy listki i drobno kroimy.

Na mięsie od brzegu, gdzie zawiniemy mięso do środka kładziemy kilka wiórków masła (moje filety były niezbyt duże dlatego masła dałam troszeczkę). Przykrywamy je rukolą i zwijamy mięso w roladkę zabezpieczając trochę boki.

Panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce smażymy na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak