Pierś kurczaka w sosie truskawkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • pierś z kurczaka

    1 duża sztuka

oraz

  • truskawki świeże

    1 szklanka
  • listki mięty

marynata

  • olej kokosowy

    2 łyżki
  • sok pomarańczowy

    1/2 szklanki
  • sól do smaku

  • pieprz biały Prymat

    1 łyżeczka
  • listki mięty

    posiekane 2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś podzielić na 2 części, naciąć górę w kratkę .

W misce wymieszać wszystkie składniki marynaty, natrzeć pierś ,i pozostawić na 3 godziny.

Pierś upiec na grillu w foli aluminiowej.

Truskawki umyć i przełożyć do garnka, dodać posiekane drobno listki mięty i dusić na małym ogniu około 10-15 minut.

Upieczoną pierś przełożyć na talerz polać sosem truskawkowym.
Podawać na ciepło .

SMACZNEGO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 06.09.2016 13:27
brzmi ciekawie
Aleksandra/Olcia 06.09.2016 12:14
wygląda apetycznie jednak wolę filet i truskawki w osobnych daniach
MałaMi89 06.09.2016 10:47
To musiało być pyszne!
Maridka19 06.09.2016 10:13
O truskawek jeszcze nie dodawałam do mięsa. Musi być bardzo smaczne :)
Madzai 06.09.2016 09:02
Coś innego :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat