Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka w sosie grzybowym

4.0
(25)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
grzyby suszone 1 szklanka
prawdziwki 4 sztuki
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
mąka pszenna 2 łyżki
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka w sosie grzybowym

Kroki postępowania

1
Suszone grzyby zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na noc.
Krok 1 - Pierś kurczaka w sosie grzybowym foto
2
Pierś z kurczaka oprószamy solą i pieprzem. Podsmażamy na oleju z obu stron. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 20 minut w temp. 170 stopni C.
Krok 2 - Pierś kurczaka w sosie grzybowym foto
3
Świeże prawdziwki obgotowujemy około 10 minut i obsmażamy razem z suszonymi i cebulką. Zalewamy wodą i dusimy całość do miękkości. Śmietanę mieszamy z mąką i zahartowujemy dwiema łyżkami wywaru. Wlewamy do sosy i zagotowujemy.
Krok 3 - Pierś kurczaka w sosie grzybowym foto
4
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego
Krok 4 - Pierś kurczaka w sosie grzybowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 06.03.2014 16:03
rewelacyjne danie
Smaczna_B 19.02.2014 17:42
bardzo udane danie
Jadwiga/Jaga85 29.09.2013 21:39
Pysznie !!!!
Czarnula87 29.09.2013 21:13
bardzo smaczny obiadek
wyattearp 29.09.2013 20:16
SUPER OBIADEK !!!
Papryczka 29.09.2013 19:42
dobre jedzonko
dodi 29.09.2013 19:38
przepyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak