Pierś kurczaka w migdałowej panierce

Pierś kurczaka w migdałowej panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    50 dag
  • sól

  • pieprz

  • majonez

    3 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • posiekane migdały

    2 łyżki
  • olej

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Pierś kurczaka w migdałowej panierce

Mięso pokroić na 4 plastry, rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Posmarować majonezem. Bułkę tartą wymieszać z migdałami i obtoczyć w niej mięso. Smażyć na złoty kolor na gorącym oleju. Na każdym kawałku mięsa można położyć plasterek pomarańczy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Wredotka2 15.04.2012 18:15
niebo w gębie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat