Pierś kurczaka w migdałowej panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    50 dag
  • sól

  • pieprz

  • majonez

    3 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • posiekane migdały

    2 łyżki
  • olej

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na 4 plastry, rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Posmarować majonezem. Bułkę tartą wymieszać z migdałami i obtoczyć w niej mięso. Smażyć na złoty kolor na gorącym oleju. Na każdym kawałku mięsa można położyć plasterek pomarańczy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wredotka2 15.04.2012 18:15
niebo w gębie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat