Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka w liściu pekinki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4 kawałkipiersi , 2 podwójne
kapusta pekińska 4 liście
serek topiony 4 plastry Hohland
sól
pieprz
Czosnek suszony Prymat
jajko 2-3 jajka
mąka do panierowania
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka w liściu pekinki

1. Pierś kurczaka lekko rozbić tłuczkiem, posypać z obu stron pieprzem, solą i czosnkiem i obsmażyć krótko z obu stron na oleju. 2 Liscie kapusty obgotować przez 3-4 minuty w osolonej wodzie, odsączyć, osuszyć , usunąć białe twardawe części i rozłozyć na desce. 3.Na każdym liściu ułozyć podsmażoną pierś kurczak, na nią pół plastra sera topionego i złożyć jak krokiety. 4. Panierować kolejno w mące , roztrzepanych jajkach i bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiany kolor. Polecam:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 17.11.2015 20:28
super pomysł
wwwiolka 17.11.2015 20:14
Bardzo fajny przepis.
Czarnula666 17.11.2015 16:41
Ciekawy przepis :-)
MAR3STA 17.11.2015 16:08
pyszny obiadek
misia123410 17.11.2015 16:00
coś pysznego musi być
Motorek 17.11.2015 15:57
smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak