Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka w kawie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna
kawa rozpuszczalna sensazione creme ) 3-4 łyżeczki
sól i pieprz
oliwa 1 łyżka+ woda

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka w kawie

Dla 2-3 osób.
Do tego dania najlepsze jest świeżo rozmrożone mięso.
Pierś oczyścić, opłukać i osuszyć.
Mięso pokroić w średnią kostkę, przełożyć do plastykowego worka, oprószyć solą, pieprzem i kawą.
Wszystko wymieszać przez potrząsanie i odstawić na kilka minut.
Na rozgrzaną grubą patelnię wlać łyżkę oleju. Rozłożyć kawałki mięsa i szybko przesmażyć na średnim płomieniu.
Mięso obrócić na drugą stronę rumienić, zmniejszyć płomień i po chwili dolać odrobinę wody. Przykryć patelnię i wolno dusić około kilka , kilkanaście minut, w zależności od wielkości mięsa.
Gotowe. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 29.10.2017 10:05
Jeszcze takiej nie jadłam. :)
Bożena Matuszczyk 25.10.2017 12:35
Pyszności serwujesz.Porywam kawałek lub dwa.ha ha ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak