Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka w cieście

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
jajko 2 szt
mąka ok 5 łyżek
mleko ok 3/4 szkl
przyprawa gyros
Sól czosnkowa jodowana Prymat
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka w cieście

Mięso umyć, osuszyć i pokroić na plastry. Rozgrzać, olej wrzucić mięso i wymieszać. Obsypać przyprawą, chwilę poddusić. Mięso zdjąć z patelni, można lekko przestudzić.
Jajka wybić, dodać mąkę i mleko. Doprawić pieprzem i sola czosnkowa.Ciasto powinno być dość gęste.
Kawałki mięsa maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 05.02.2017 09:40
fajny obiad
Bożena Matuszczyk 04.02.2017 23:19
Pychotka cieszy oko i podniebienie;)
Futka 04.02.2017 17:10
Bardzo apetyczny kurczak :) Mniam :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak