Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka duszona w śmietanie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt duża
czosnek 2 ząbki
śmietana ok 1 pojemnik
natka pietruszki 1 pęczek
masło
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka duszona w śmietanie

Mięso pokroić w średnią kostkę, oprószyć solą i pieprzem. Czosnek zmiażdżyć albo przecisnąć przez praskę i dodać do mięsa. Wymieszać wcierając dobrze przyprawy w mięso. Odstawić na ok 60 min.
Na patelni dość mocno rozgrzać masło i obsmażyć mięso. Podlać odrobiną wody i dodać potrzebną nam ilość śmietany. Dusić aż śmietana zacznie gęstnieć. Doprawić przyprawami do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 16.05.2017 21:22
ciekawa propozycja
Łukasz15 15.05.2017 09:38
smaczne danie
IKrakowianka 09.05.2017 23:07
super pomysł
Wacław 09.05.2017 19:10
pyszne mięsko :-)
Aleksandra/Olcia 09.05.2017 13:42
wygląda pysznie
dodi 09.05.2017 12:19
pyszne jedzonko
Bożena Matuszczyk 09.05.2017 12:00
Super przepis na pyszną pierś kurczaka;)
olkaaa 09.05.2017 11:07
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak