PIERŚ KREMSKA

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1
  • jajka

    2 szt.
  • mąki ziemniaczanej

    2 łyżki
  • przyprawa do zup i potraw w płynie Kucharek

    1 łyżeczka
  • musztardy kremskiej

    6 łyżeczek
  • pieprz kolorowy ziarnisty

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka, myjemy, suszymy i kroimy na małe plastry; a z reszty składników przygotowujemy marynatę (wszystko wrzucamy do miski i mieszamy aby powstała jednolita masa). Do tak przygotowanej marynaty wkładamy (zanurzamy) kawałki piersi i odstawiamy do lodówki na 2 dni.

Po tym czasie, smażymy piersi na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Przy wykładaniu kawałków na patelnie polewamy mocno marynatą, wtedy kotleciki uzyskaja efekt racuszków. Smażymy krótko, a pierś i tak będzie mięciutka i soczysta.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (29)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aida 24.09.2012 10:09
jest BOSKI :)
-Natka- 23.09.2012 10:57
muszę kiedyś zrobić takiego kurczaka! czuję, że będzie pyszny!
LuKaSz4761 05.02.2012 09:52
smaczna
cukiereczek 16.05.2011 10:10
wspaniałe zdjęcia
szajba2 28.04.2011 16:50
rewelacja
Mati13 04.04.2011 19:46
rewelacyjny przepis!
Barbara55 26.03.2011 19:05
super
kielcok1 28.02.2011 15:50
wygląda i na pewno smakuje super
ana00 08.02.2011 10:03
Wyglądają pysznie ;)
Mati13 11.01.2011 20:50
pyszna!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat