pierś indyka z jabłkiem i żurawiną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    pół kg
  • Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat

    2 łyżeczki
  • jabłko kwaśne

    1 sztuka
  • żurawina suszona

    kilka sztuk
  • miód prawdziwy

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - pierś indyka z jabłkiem i żurawiną  foto
jabłko obierz ,usuń gniazda nasienne i pokrój na plastry
Krok 2 - pierś indyka z jabłkiem i żurawiną  foto
mięso umyj, do miseczki wsyp przyprawę oraz miód wymieszaj natrzyj mięso,odstaw na 2 godz
Krok 3 - pierś indyka z jabłkiem i żurawiną  foto
na zamarynowaną pierś ułóż jabłka w środek poutykaj żurawinę .
Krok 4 - pierś indyka z jabłkiem i żurawiną  foto
piecz w foli al.40 minut ,podawaj posypane zieleniną
SMACZNEGO

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wiktoria29 13.03.2015 12:05
bardzo apetyczne połączenia
gosia56 13.03.2015 10:16
pyszne mięsko;)
Dawid97 12.03.2015 21:38
pyszne danie
gacopierz23 12.03.2015 21:32
dobre dodatki do indyka
Ania84 12.03.2015 20:47
smaczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat