Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś indyka z jabłkiem i żurawiną

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka pół kg
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 2 łyżeczki
jabłko kwaśne 1 sztuka
żurawina suszona kilka sztuk
miód prawdziwy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: pierś indyka z jabłkiem i żurawiną

Kroki postępowania

1
jabłko obierz ,usuń gniazda nasienne i pokrój na plastry
Krok 1 - pierś indyka z jabłkiem i żurawiną  foto
2
mięso umyj, do miseczki wsyp przyprawę oraz miód wymieszaj natrzyj mięso,odstaw na 2 godz
Krok 2 - pierś indyka z jabłkiem i żurawiną  foto
3
na zamarynowaną pierś ułóż jabłka w środek poutykaj żurawinę .
Krok 3 - pierś indyka z jabłkiem i żurawiną  foto
4
piecz w foli al.40 minut ,podawaj posypane zieleniną
SMACZNEGO
Krok 4 - pierś indyka z jabłkiem i żurawiną  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 13.03.2015 12:05
bardzo apetyczne połączenia
gosia56 13.03.2015 10:16
pyszne mięsko;)
Dawid97 12.03.2015 21:38
pyszne danie
gacopierz23 12.03.2015 21:32
dobre dodatki do indyka
Ania84 12.03.2015 20:47
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak