Pierś indyka nadziewane mozarellą i pomidorami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

  • puszki krojonych pomidorów

    0,5
  • ser mozzarella

  • musztarda

  • mąka

  • jajko

  • bułka tarta

  • sól

  • pieprz

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z indyka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić i delikatnie rozbić, oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Na jednej stronie posmarować musztardą, położyć plaster mozzarelli i łyżkę pomidorów z puszki. Mięso złożyć na pół, spiąć wykałaczką lub szpikulcem. Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zoso 07.11.2011 16:21
smaczny obiad
goofy9 05.10.2011 21:49
pyszne
motomaniak 15.05.2011 16:37
pycha
Krystyna33 03.12.2010 16:59
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat