Pierś indycza nadziewana suszonymi pomidorami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    1 szt
  • suszone pomidory w zalewie

    1/2 słoika
  • masło

    2 łyzki
  • tymianek

  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

  • ser mozarella

    200 g
  • Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat

    1 łyzka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso dokładnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym.
Pierś z indyka rozciąć tak, aby powstał prostokątny płat. Przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do drobiu, tymiankiem, olejem z suszonych pomidorów i odstawić na 2 godziny.

Potem dodać do środka kawałeczki masła, na nie dać całe suszone pomidory i ser mozarella.
Zwinąć mięso ciasno, najlepiej sznurkiem.
Włożyć do rękawa foliowego lub do naczynia żaroodpornego, polać oliwą ze słoika z suszonych pomidorów i posypać przyprawami.

Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st c.
Piec około godziny. Zdjąć sznurek i pociąć na plastry.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 14.09.2014 21:07
bardzo smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat