Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś faszerowana szpinakiem i pomidorami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
świeże listki szpinaku 50 g
olej 2 łyżki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżeczki
suszone pomidory 50 (w oleju)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś faszerowana szpinakiem i pomidorami

Kroki postępowania

1
W umytych piersiach, za pomocą noża z okrągłą końcówką robimy kieszonki (wzdłuż kawałków mięsa). Kieszonki wypełniamy naprzemiennie pomidorami i umytymi, osuszonymi listkami szpinaku.
Krok 1 - Pierś faszerowana szpinakiem i pomidorami foto
2
Piersi smarujemy olejem zmieszanym z przyprawą do kurczaka, umieszczamy w małym naczynku, które będziemy mogli postawić w parowarze (ja używam do tego pojemnika do gotowania ryżu, który był dołączony do parowaru).
Krok 2 - Pierś faszerowana szpinakiem i pomidorami foto
3
Naczynko stawiamy w parowarze i gotujemy przez 20 minut. Podczas gotowania, w naczynku zbierze się pyszny i aromatyczny sos.
Krok 3 - Pierś faszerowana szpinakiem i pomidorami foto
4
Faszerowane piersi
Krok 4 - Pierś faszerowana szpinakiem i pomidorami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 28.08.2013 21:01
moje smaki
Justyna28 19.08.2012 14:50
super:)
ewka1978 19.08.2012 09:07
fajny pomysł na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak