Pierś faszerowana szpinakiem i pomidorami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 sztuki
  • świeże listki szpinaku

    50 g
  • olej

    2 łyżki
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    2 łyżeczki
  • suszone pomidory

    50 (w oleju)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierś faszerowana szpinakiem i pomidorami foto
W umytych piersiach, za pomocą noża z okrągłą końcówką robimy kieszonki (wzdłuż kawałków mięsa). Kieszonki wypełniamy naprzemiennie pomidorami i umytymi, osuszonymi listkami szpinaku.
Krok 2 - Pierś faszerowana szpinakiem i pomidorami foto
Piersi smarujemy olejem zmieszanym z przyprawą do kurczaka, umieszczamy w małym naczynku, które będziemy mogli postawić w parowarze (ja używam do tego pojemnika do gotowania ryżu, który był dołączony do parowaru).
Krok 3 - Pierś faszerowana szpinakiem i pomidorami foto
Naczynko stawiamy w parowarze i gotujemy przez 20 minut. Podczas gotowania, w naczynku zbierze się pyszny i aromatyczny sos.
Krok 4 - Pierś faszerowana szpinakiem i pomidorami foto
Faszerowane piersi

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna133 28.08.2013 21:01
moje smaki
Justyna28 19.08.2012 14:50
super:)
ewka1978 19.08.2012 09:07
fajny pomysł na obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat