pierś

mic

pierś

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1/2 kg
  • szczypiorek

    pęczek
  • ser żółty

    10 plasterków
  • pieczarki

    7 sztuk
  • jajko

    2 sztuki
  • mąka pszenna typ 450

    4 łyżki
  • mleko

    2/5 szklanki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    4 szczypty
  • papryka słodka mielona

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - pierś foto
Pierś z kurczaka płuczemy, i kroimy w kostkę. Opukany szczypiorek kroimy nożem,
Krok 2 - pierś foto
pieczarki obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej na dużych oczkach. Podobnie postępujemy z serem żółtym, ścierając go na tarce. Składniki łączymy ze sobą,
Krok 3 - pierś foto
wbijamy jajka, dodajemy przyprawy, mąkę, mleko.
Krok 4 - pierś foto
Mieszamy wszystko. Rozgrzewamy patelnie z olejem i wykładamy łyżką nasz farsz formując kotlety.
Krok 5 - pierś foto
Smażymy z 2 stron na rumiany kolor.
Krok 6 - pierś foto
smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat