Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1/2 kg
szczypiorek pęczek
ser żółty 10 plasterków
pieczarki 7 sztuk
jajko 2 sztuki
mąka pszenna typ 450 4 łyżki
mleko 2/5 szklanki
sól do smaku
pieprz 4 szczypty
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: pierś

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka płuczemy, i kroimy w kostkę. Opukany szczypiorek kroimy nożem,
Krok 1 - pierś foto
2
pieczarki obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej na dużych oczkach. Podobnie postępujemy z serem żółtym, ścierając go na tarce. Składniki łączymy ze sobą,
Krok 2 - pierś foto
3
wbijamy jajka, dodajemy przyprawy, mąkę, mleko.
Krok 3 - pierś foto
4
Mieszamy wszystko. Rozgrzewamy patelnie z olejem i wykładamy łyżką nasz farsz formując kotlety.
Krok 4 - pierś foto
5
Smażymy z 2 stron na rumiany kolor.
Krok 5 - pierś foto
6
smacznego
Krok 6 - pierś foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak