Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki w ziołowym cieście
Kroki postępowania
Mięso pozbawić wszelkich chrząstek i skórek.
Zmiksować w malakserze.
Podawać polane roztopionym masłem , sosem pomidorowym, lub skwarkami wytopionymi z boczku.
ugotowane mięso drobiowe |
2/3 szklanki
|
mąka |
2/3 szklanki
|
mąka do podsypania |
1 wg potrzeby
|
Przyprawa do zup i potraw Kucharek |
1 do smaku
|
pieprz mielony |
1 szczypta do smaku
|
olej |
4 łyżki
|
cebula |
1 sztuka
|
otręby pszenne |
4 łyżki
|
natka pietruszki |
2 łyżki
|
koper |
4 łyżki
|
tymianek |
2 (świeży)
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: