Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze szpinakiem i białym serem polane tymiankowym masełkiem
Kroki postępowania
- 250ml mleka wraz z 1 żółtkiem, 1/4kostki masła oraz szczyptą soli zagotowujemy. Jak wszystko się rozpuści i wymiesza ściągamy z ognia i wlewamy do miseczki, stopniowo dodajemy mąki i mieszamy.
Ciasto oczywiście możemy zrobić inne. Każdy z was pewnie ma swoje ulubione więc nie narzucam - liczy się farsz :)
1. Odrobinę masełka rozpuszczamy na patelni.
3. Szpinak dusimy aż odparuje woda albo na sitku go odsączamy.
6. Zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i odrobiną oleju. Wrzucamy pierożki do wrzątku, gotujemy chwilę od wypłynięcia.
7. Odrobinę masełka rozpuszczamy, dodajemy tymianek i mieszamy. Powstanie nam super polewa do pierożków.
SMACZNEGO :)