Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ze śliwkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
sól
śliwki węgierki
śmietana
cukier
olej 2 łyżki
woda 0,5 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze śliwkami

Śliwki dokładnie umyć i wyciągnąć z nich pestki. Do przesianej mąki dodać sól i olej, stopniowo dolewać ciepłej wody. Ciasto wyrobić dokładnie i w miarę szybko. Rozwałkować je i przy pomocy szklanki wycinać krążki. Na każde kółko z ciasta nałożyć połowę śliwki. Dokładnie zlepić brzegi pierogów. Gotować kilka minut aż do wypłynięcia ich na wierzch. Ja podaję na słodko ze śmietaną i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula87 18.09.2013 08:05
smaczne pierogi na słodko ale ze śliwką nie jadłam
ao_12 18.09.2013 07:13
przyznam, że jeszcze nie jadłam pierogów ze śliwkami, muszę spróbować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak