Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROGI Z ZIEMNIAKAMI I SEREM

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka
szczypta soli
jajko 1 szt
Farsz:
ziemniaki 1 kg
ser biały 700-800 g
cebbula 1 szt
olej do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROGI Z ZIEMNIAKAMI I SEREM

Ciasto na pierogi zawsze robię na oko wiec ciężko mi podać proporcje ale ciasto musi być jednolite nie kleić się do stolnicy ani rąk. Moim zdaniem im dłużnej i silniej ciasto jest wyrabiane staje się delikatniejsze. Farsz ziemniaki obieramy gotujemy tłuczemy na jednolitą masę dodajemy rozdrobniony ser i podsmażona cebulkę wszystko mieszamy i doprawiamy. Kiedy ciasto i farsz są gotowe zaczynamy lepienie pierogów sposobów jest mnóstwo ja używam maszynki do zaciskania pierogów. wałkujemy ciasto wycinamy kółka nakładamy farsz i zaciskamy:) eh pycha:) ja osobiście uwielbiam odsmażane ze śmietaną:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lukrecja29 05.01.2013 09:24
uwielbiam!!
Dorota59 19.12.2012 13:27
smaczne
Anitapaj 09.12.2012 23:23
pierogi - bardzo dobre
Monika58 03.12.2012 17:20
pyszne
olkaaa 08.11.2012 10:12
bardzo je lubię
adelajda 31.10.2012 12:06
moje ulubione pierogi !
EWI 30.10.2012 08:43
lubię!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak