Pierogi z szpinakiem i wędzonym marlinem

Pierogi z szpinakiem i wędzonym marlinem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    30 dkg
  • żółtko

    1 sztuka
  • oliwa

    1 łyżka
  • Farsz:

  • szpinak świeży

    30 dkg
  • marlin wędzony

    10 dkg
  • ser żółty

    3 łyżki
  • woda letnia

    200 mililitrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak dokładnie umyć, oderwać twarde łodyżki zachować same listki, osuszyć na papierowym ręczniku.
Marlina pokroić w drobną kostkę.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Na oliwie przesmażyć rozdrobniony ząbek czosnku, dodać szpinak podsmażać aż woda odparuje.
Przełożyć do miseczki szpinak, marlina, ser doprawić solą i pieprzem dokładnie wymieszać.
Z mąki, żółtka, oliwy, letniej wody i szczypty soli zagnieść ciasto.
Rozwałkować ciasto wycinać krążki szklanką na każdy nakładać po łyżeczce farszu, dokładnie skleić.
Wrzucać na gotującą wodę, gotować 3 minuty od wypłynięcia.
Podawać posypane prażoną cebulką i polane roztopionym masłem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

norweska20

26.02.2014 08:25
pyszne nadzienie...w ogóle super

Katarzyna59

30.01.2014 10:19
pyszne pierogi

Wafelek2601

28.12.2013 18:56
Aż chce się jeść

anemon

21.11.2013 07:56
Bardzo apetyczne pierogi.

migotka28

16.11.2013 19:38
ale piękne pierożki

Adam/ZUB3R

14.11.2013 21:09
wyglądają smacznie

IwonaKa

14.11.2013 00:23
świetny pomysł na pierożki

gosia56

13.11.2013 10:31
pyszne pierożki

Stenka

13.11.2013 08:45
ciekawy przepis

fotoviderek

11.11.2013 09:19
Pyszne pierożki ze wspaniałym nadzieniem :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat