PIerogi z szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    1/2 kg
  • mleko ciepłe

    1 szklanka
  • cukier

    1 łyzka
  • jajka

    3 szt
  • olej

    3 łyżki
  • szpinak mrożony

    400 g
  • masło (łyżka)

    1
  • czosnek

    1 ząbek
  • drożdże

    30 g
  • feta

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać ,drożdże utrzeć z cukrem i 3 łyżkami ciepłego mleka i odrobina maki -zostawić do wyrośnięcia.Do mąki dodać wyrośnięte drożdże jajka sól resztę mleka i oliwę.Wyrobić ciasto dać do wyrośnięcia.Rozwałkować wycinać szklanka okręgi .Nakładać farsz .Farsz : szpinak rozmrażamy podsmażamy na maśle-studzimy dodajemy fete czosnek wyciśnięty i przyprawy .Na krążki ciasta nakładamy farsz i zlepiamy pierogi .Smarujemy jajkiem i pieczemy 10 min w piekarniku w 200 stopniach

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iknbozka 13.01.2012 19:51
fajne
bami 07.01.2012 12:54
Moje ukochane pierogi! :)
Justyna Jussstiii 02.10.2011 15:02
niezłe
szajba2 09.09.2011 15:39
szpinak to nie dla mnie
Barbara55 18.08.2011 15:59
nie lubię szpinaku
kielcok1 16.06.2011 17:39
szpinaku nie lubię
Anna133 30.04.2011 17:32
trzeba spróbować
Jastinka 21.03.2011 14:22
niezłe
4muffins 10.11.2010 22:03
super pomysł na obiad
eli_555 01.08.2010 23:33
Pychotka,uwielbiam szpinak.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat