Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z serem na słodko

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szkl
jajko 1
olej 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
żółtko jajek 1
cukier waniliowy 1 op
granat 1
woda 1 (ciepła)
ser biały 25 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z serem na słodko

Na stolnicę wysypujemy mąkę, w zagłebienie dajemy jajko, sól, olej i stopniowo dodajemy wodę. Zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto.
Ser mielimy, mieszamy z żółtkiem, cukrem waniliowym. W razie potrzeby dosładzamy cukrem kryształem. Ciasto wałkujemy, kroimy na kwadraty, nakładamy farsz i zlepiamy pierogi. Gotujemy w osolonym wrzątku, ok 5 min od wypłynięcia. Odsączamy i dekorujemy bitą śmietaną i granatem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 12.03.2014 12:06
wyglądają przepysznie :) pożarłabym je od razu :D
Milka100 22.01.2014 08:45
ale apetyczne
Jadwiga/Jaga85 21.01.2014 21:56
Śliczne są!!!
Sylwia26 21.01.2014 21:54
ślinka leci :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak