Pierogi z serem i szpinakiem

Pierogi z serem i szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • mąka pszenna

    60 dkg
  • jajka

    2 szt
  • sól do smaku

  • woda letnia

fsrsz

  • szpinak świeży

    1/2 kg
  • ser biały

    30 dkg
  • jajko

    1 szt
  • sól do smaku

  • smalec

    2 łyżki
  • ząbki czosnku

    5 szt
  • szczypiorek

    1 pęczek
  • Kucharek przyprawa do potraw

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pierogi z serem i szpinakiem foto
Mąkę wsypać na stolnicę, zrobić dziurkę i wbić jajko. Dodać sól, wodę, zagnieść ciasto.
Krok 2 - Pierogi z serem i szpinakiem foto
Ciasto cienko rozwałkować, wykrawać z niego kółka.
Krok 3 - Pierogi z serem i szpinakiem foto
Szpinak wypłukać, odgotować, odcedzić na sitku, wycisnąć. Na patelni rozpuścić tłuszcz , smażyć szczypiorek i szpinak, pod koniec dodać czosnek wyciśnięty przez praskę, sól, wymieszać , wystudzić. Do wystudzonego szpinaku dodać ser , jajko,doprawić solą i kucharkiem., wymieszać.
Na każde kółko położyć farsz, złożyć na pół ,zlepić brzegi.
Krok 4 - Pierogi z serem i szpinakiem foto
Pierogi wrzucać do lekko osolonego wrzątku. gotować około 10 min od wypłynięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

berys18

04.07.2017 09:34
moje ulubione pierogi

Bożena Matuszczyk

04.07.2017 07:06
Pychotka;)

JulkaTomeczek

04.07.2017 00:06
Oj zjadłabym takie

Babeczka35

03.07.2017 22:56
Moje ulubione.

Renata9

03.07.2017 22:48
Pyszny obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat